“Cauliflower ear”, ce optiuni ai? Informatii pentru luptatori.

Daca esti luptator profesionist sau daca macar ai cochetat ca incepator cu sporturile de contact, este posibil sa fi experimentat “urechea in forma de conopida” in urma unui traumatism. Desigur ca poate nu este atat de important aspectul si nici neaparat durerea sacaietoare care poate interfera cu somnul dar ai cateva optiuni daca totusi te decizi sa faci ceva.

In pricipal, cel mai bun tratament este preventia, de aceea va recomand purtarea castilor de protectie sau macar a dispozitivelor de protectie pentru paviloanele urechilor.

cauliflower_ear

Daca totusi leziunea s-a produs, in primele momente ai mai multe optiuni:

Tratament local extern:

Roaga-l pe medicul tau curant sa iti prescrie un gel cu heparina de tipul Hepatrombin, Lioton, etc. pe care sa il aplici local de 3 ori/zi. Dupa absorbtia completa a acestuia poti aplica un gel cu antiinflamator de 2 ori/zi, cu eficienta buna fiind Diclofenac gel. Este bine ca la final sa aplici si un unguent cu Arnica si apoi sa pansezi compresiv pavilionul urechii. Se vor evita traumele in zona pana la disparitia completa a durerii si vindecare. Este important sa te consulti cu medicul tau curant inainte de administrarea acestor unguente pentru a vedea daca nu ai contraindicatii  date de alte afectiuni sistemice, locale sau diferite alergii.

Tratamentul chirurgical:

Medicul chirurg poate extrage cheagurile de sange folosind drenare cu ac si seringa sau practicand o mica incizie. Apoi vei purta un pansament compresiv si casti de protectie o perioada.

Author: Ovidiu Penes

Share This Post On

Leave a Reply

%d bloggers like this: