Belsug sanatos de sarbatori!

Vin sarbatorile si daca tot anul ne-am abtinut de la diverse, ne dorim ca macar de sarbatori sa fie belsug. Asta este foarte bine, dar “belșugul” acesta nu trebuie să ne facă rău ci dimpotrivă, dacă se poate fără a face rabat la plăcerea olfactivă sau gustativă, să aiba urmatoarele efecte:

Unknown-1

-       sa ne aducă o stare de bine

-       să ne regenereze

-       să ne întinerească

-       să ne vindece dacă se poate

 

Nu ne rămâne de făcut decât să intrăm în modulul “smart” și să ne apucăm de cumpărături.

-       Carnea de porc –Carnea trebuie sa fie foarte slaba si este recomandat sa o gatiti la abur si fara grasime animala. Poate fi inlocuita foarte bine cu carnea de curcan la sarmalute sau la piftie.

-       Sarmalutele - dacă inlocuiți orezul alb din compoziția lor cu un orez integral sau negru nu faceți decât să obțineți niște sarmale mult mai gustoase, dar care în loc să vă îngrașe vă fac supli și plini de energie

-       Alcoolul - Încearcă să nu consumi alcool zilnic și dacă te limitezi la 2 pahare de vin pe săptămână sau la ocazii speciale sistemul tău de detoxifiere s-ar putea să facă față. Cel mai bine îți măsori capacitatea de detoxifiere celulară și în funcție de cum funcționează enzimele, știi cât poți face exces, dar și ce trebuie să iei pentru a poziționa funcționarea detoxifierii în zona de protecție și astfel să nu îți distrugi țesuturile.

-       Pestele - are inclusiv materie primă pentru sistemul nervos, protejând de apariția bolilor neurodegenerative de tip Alzheimer sau Parkinson. Dacă ai așa ceva prin familie este bine să îți faci din 2 mililitri de salivă test genetic să afli ce trebuie să faci ca să te protejezi și să nu mai ajungi la boală. Medicina a evoluat și azi putem afla și dacă avem în codul genetic risc de boli grave cum ar fi diferite cancere și cum trebuie să mănânci ca să fii protejat.

-       Fructele nu trebuie sa lipseasca de la nici o masa, contin multe vitamine si antioxidanti.

-       Prajeli - Dacă chiar vreți să prăjiți ceva, folosiți 2 lingurițe de unt de cocos.

Poți duce viața pe care ți-o dorești plin de sănătate și vitalitate dacă ești inteligent și știi să gasești un echilibru în toate!”

Author: Ovidiu Penes

Share This Post On
%d bloggers like this: