Intoleranțele alimentare au răsunet în tot organismul, tu le cunoști pe ale tale?

Mai mult de 55 de boli au fost legate de consumul glutenului, proteina din grâu, secară, orz, etc. S-a estimat că 99% din persoanele care au intoleranță la gluten sau boală celiacă nu sunt diagnosticate și că 15% din populatia Statelor Unite este intolerantă la gluten. Tu ți-ai testat această intoleranță? E foarte simplu de recoltat analiza, nu doare nimic.

Dacă aveți oricare dintre următoarele simptome ar putea fi un semn de intoleranță la gluten:

  • Probleme digestive cum ar fi gaze, balonare, diaree și chiar constipație (în special la copii după consumul de gluten)
  • Keratosis pilaris (“ piele de găină “, pe partea din spate a brațelor) dat de problemele de absorbție ale vitaminei A și acizilor grași esențiali în contextul inflamației intestinului
  • Oboseală cronică, “ceață pe creier” sau senzație de oboseală după o masă care conține gluten
  • Diagnosticul unei boli autoimune cum ar fi tiroidita Hashimoto, artrita reumatoidă, colita ulcerativă, lupus, psoriazis, sclerodermie sau scleroza multiplă
  • Simptome neurologice (amețeli sau pierderea echilibrului)
  • Dezechilibre hormonale cum ar fi sindromul premenstrual sau infertilitate inexplicabilă
  • Migrene (dureri de cap)
  • Diagnosticul de oboseala cronică sau fibromialgie (diagnostic numit așa doar pentru că diagnosticianul nu a putut identifica originea problemei :)) )
  • Inflamație, tumefiere sau dureri în articulații (degete, genunchi, coloană vertebrală sau șolduri)
  • Alterarea starii de spirit (anxietatea , depresia , schimbari bruste de dispozitie și tulburări de concentrare)
Share This Post On

Leave a Reply

%d bloggers like this: