Te poti proteja de cancerul de prostata cu fibre alimentare

In studiul “ Supplementation en Vitamines et Mineraux Antioxydants” demarat in anul 1994 au fost inrolati 3313 barbati carora printre altele le-au fost analizate cantitatile, tipul si sursele fibrelor alimentare consumate. Subiectii au fost urmariti pana in 2007, interval in care 139 dintre acestia au  dezvoltat cancer de prostata.

S-a constatat astfel ca participantii care au consumat fibre alimentare insolubile din suplimente sau din alimente cu continut bogat in fibre au avut pe o durata mediana de aproximativ 12,6 ani un risc de 53% mai mic de a face cancer de prostata decat cei care nu au consumat fibre.

Opteaza pentru o dieta echilibrata cu un continut adecvat de fibre calculat de medicul tau curant si roaga-l de asemenea sa te programeze la examenene periodice de prostata mai ales dupa varsta de 30 de ani.

Author: Ovidiu Penes

Share This Post On

Leave a Reply

%d bloggers like this: