Poti scapa de colesterolul “prost” in mod natural

Un articol recent publicat in revista “Menopause” arata ca suplimentarea corecta cu vitamina D si calciu a determinat scaderea valorilor LDL colesterol (colesterolul “prost” care se depune pe vasele de sange).

Au fost introduse in studiu 600 de femei care au primit placebo sau o combinatie de 1000 mg calciu si 400 UI vitamina D. La sfarsitul perioadei, cercetatorii au constatat ca participantele care au primit Ca/vitamina D au avut valorile LDL colesterolului cu 4-5 mg/dl mai mici decat cele care au primit placebo. S-a constatat de asemenea ca a fost imbunatatit si nivelul HDL colesterol (cel protectiv) si mai mult, la participantele care anterior studiului aveau valori ale vitaminei D sub 15 ng/ml dupa administrarea suplimentelor s-a observat si o scadere a nivelelor trigliceridelor sangvine.

In concluzie, decat sa folosesti produse de sinteza care au o serie intreaga de reactii adverse si te pozitioneaza in grupa de risc pentru afectiuni grave, discuta cu medicul tau curant posibilitatea alegerii unui mod de viata in care sa combini nutritia, o activitate fizica moderata si cateva suplimente nutritive naturale.

Author: Ovidiu Penes

Share This Post On

Leave a Reply

%d bloggers like this: