Tot mai multi tineri mor de inima…Vrei sa scapi?

Vrei sa ingrosi randurile statisticilor mortalitatii atat de ridicate prin boli cardiovasculare sau vrei sa faci ceva pentru tine acum la inceput de an?

Colesterolul HDLc (high density lipoprotein) sau colesterolul “bun” nu lasa colesterolul “prost” sa se aseze pe vasele de sange si astfel acesta nu mai poate infunda arterele si cauza infarct sau alte accidente vasculare, actioneaza ca antioxidant si reduce inflamatia.

Cercetatorii UCLA au publicat in Journal of Applied Physiology in iulie 2013 un studiu care demonstreaza ca nu este suficient sa ai o valoare buna a colesterolului HDL pentru a fi protejat de risc. Studiul, realizat pe trei grupuri de barbati cu varste intre 18 si 30 de ani (atletici cu 4 antrenamente pe saptamana, obezi cu acelasi tip de antrenament si obezi care nu faceau sport) carora le-au fost masurati markerii de risc cardiovascular din sange, grosimea peretilor arteriali, hormonii sexuali, etc. a demonstrat clar ca antrenamentul cu greutati eficientizeaza functia de protectie a HDLc chiar si la obezi.

Efectueaza un test de scanare a tuturor fractiilor grasimilor din sange, raportului dintre ele, diferitelor tipuri de colesterol, fractiilor colesterolului prost, concentratiile si raportul dintre diferiti acizi grasi! E simplu si nedureros, metodele moderne folosesc doar o picatura de sange din deget. Discuta cu medicul tau personal rezultatele si in functie de acestea, alege un program personalizat de nutritie si sport, renunta la fumat si scapa de riscul de moarte prin boala cardio-vasculara!

Author: Ovidiu Penes

Share This Post On

Leave a Reply

%d bloggers like this: